Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
19.6.2017

Нова победа

Дали има нешто поубаво од летните сончеви денови на море? Тешко ќе ме убедите. Пријатното пиркање на ветерот е совршено за излежување во сенките на мирисната борова шума и полнење на батериите кои во текот на годината се испразниле. Барем на Пиа. Сам имав доооолг одмор и едвај дочекав да се вратам на работа. А што тоа всушност правам?

 

Листата е долга, а почнува со одличната поддршка на раскошното деколте на Пиа, а за подобра линија ќе ги прегрнам и нејзините раскошни облини. Одговорна работа, зарем не? И сето тоа го сфаќам многу сериозно, како за време на пливањето и шетањето, така и при спортските активности во море или на плажа. А Пиа кога е на одмор нив повеќе ги сака од одмарање. Нејзините слободни денови се возбудлива комбинација од целосна релаксација и движење...

 

Gran Canaria 

»O, драга!«

Од хибернација не разбуди добро познатиот глас на Маша.

»Дали си за одбојка на песок, или сеуште се прибираш по вчерашната забава?«

Пиа е секогаш спремна за нови предизвици. Во истиот миг рипна на нозе.

»Одиме!«

 

Нејзините облини малку поцврсто ги прикрив со тенка и мека ткаенина. Маша директно ме погледна:

 

»О-хо-хо ! Што имаме овде?«

 

Дојде до најблиската пријателка,ја зграби за рака и заедно истрчаа во вода до колена. Целото друштво им се придружи и за неколку минути сите бевме мокри. Каде сите Турци, тука и малиот Мујо. Еден по еден весело паѓавме во вода. Освежувачки. Тина направи уште неколку потези, потоа се врати на пешкирот.

 

Кога не би бил црн, ќе поцрвенев до раменици. Всушност и поцрвенев, но девојките тоа не го приметија и му се придружија на разиграното друштво и забавата почна. Пиа неуморно трча по топката, а јас ги ловам нејзините облини. Супер се забавуваме! Скокаме на сите страни и заедно освојуваме голем број на бодови.

 

Девојките се воодушевени, особено со мене. Модерниот крој кој убаво ги опфаќа облините, широките нараменици кои нудат добра потпора и целосна удобност. Благодарение на Пиа изгледав елегантно и како права дива ги прифаќав несреќните слетувања на песокот. Гледајте и чудете се. Градник сум Canaria, Gran Canaria. Имам сé што ви треба.