Loading..
04.9.2017

Зошто спортски градник

Ние жените премногу често забораваме за себе, за својата удобност  па и здравје. Колкумина од вас сѐ уште трчаат во обична долна облека? Дали некогаш сте се запрашале зошто спортистите избираат спортска долна облека?

Зошто би ни требало и нам, кои со спортот се занимаваме во слободното време, понекогаш? Едноставно - во него ќе ни биде полесно да ги достигнеме пост

Особено градите се оние кои ја чувствуваат силната физичка активност, а со текот на времето тоа влијае и на нивниот изглед. На секој скок, скокаат и вашите гради, а нивната тежина не ја носат мускулите, туку ткивото и кожата. Честото оптоварување без соодветна опрема може да биде болно, а градите побрзо ќе виснат. Спортската долна облека е дизајнирана да обезбеди оптимална поддршка на градите и при најинтензивните движења.

А нашето долна облека помага и да ја регулира телесната температурата, ја одвојува влагата. На тој начин вежбањето е удобно и удобно. Се разбира, активната спортска долна облека исто така може да биде модерна. Моделите на Miss Sporty од колекцијата Cheek by Lisca, меѓу кои е и популарниот градник без жица, направени се од тенко и лесно микровлакно, се грижи телото да биде секогаш суво, движењето  опуштено и благодарение на трендсетерските модели  и модерната боја ќе ги носиме и тогаш кога не спортуваме.

Miss Sporty
"Морам да го пофалам градникот Miss Sporty, во кој трчав исклучително долг пат од 100 километри, во време од 13 часа и 2 минути и на тој начин го освоив 15-тото место на трката во Ултрамаратон, 100 километри, која се одржа во Швајцарија Биел. Исклучително удобниот градник за цело време ми овозможи, добра и пријатна поддршка од почеток до крајот на трчањето. Јас сум воодушевена!?''
Саша Марко Попелар, ултрамаратонка


"Воодушевена сум од спортската облека Miss Sporty. Поголемиот дел од моето време го минувам во спортска облека, па затоа исклучително важно за мене е да имам функционална и удобна долна облека . Материјалот е исклучително мек и удобен.   Дизајнот е многу привлечен, доволно  спортски и прилично женствен. Со голема радост го носам, бидејќи добро се чуствувам во него.''
Ана Бучик, алпски скијач