Како правилно да го одржуваме градникот

Како правилно да го одржуваме градникот
30 јануари 2024

Дали знаеш дека правилната нега на долната облека е клучна за зачувување на нејзината форма, боја и еластичност? Со цел твоите градници, гаќички или хулахопки да изгледаат како нови подолго време, користи специјална кесичка за перење.Таа е дизајнирана да ги заштити алиштата од оштетување и да ја зачува нејзината убавина.

Избери ја својата долна облека и следи ги 3 -те едноставни чекори како би ја сочувала својата убавина.

 

1. Градникот стави го во вреќичка за перење и стави ги во машина за перење алишта

 

2. Градникот пери го на 30°C без омекнувач како би се сочувала еластичноста, на овој начин секогаш убаво ќе ти прилега.

 

3. Кога ќе го испереш градникот извади го од вреќичката и нежно измазни ги корпите за да се вратат во првобитниот облик. Потоа постави го да се суши.

 

И знаеш што е најдобро? Ќесата за перење можеш да ја користиш и за перење на гаќички или чорапи. На тој начин никогаш повеќе нема да ги изгубиш омилените чорапи во машината за перење.

 

© 2022 Lisca d.o.o. Сите права се задржани.