Одговорно кон околината

Одговорно кон околината
23 април 2024

Модата има значително влијание врз животната средина, па грижата за околината во модната индустрија станува се поважна тема. А Lisca го намалува негативното влијание на планетата со одредени пристапи кон производството. Сето ова е важен чекор кон поодговорно ракување и потрајни производи.

Пристапите за производство на некои материјали за костими за капење се еколошки и вклучуваат употреба на рециклирани материјали, употреба на сончева енергија во производството на трикотажа и намалена потрошувачка на вода во процесот на печатење.

Во колекцијата на костими за капење, употребата на рециклирани материјали и други еколошки процеси на производство на материјали може да се најде во сериите Iceland, Quito i Toulouse.

Постојана и одговорна. За иднината на нашата планета.

© 2022 Lisca d.o.o. Сите права се задржани.